Vinařství založil Alexandr Hulata starší, který se brzy po roce 1989 pustil do budování vlastního rodinného podniku s využitím zkušeností jako sklepmistr v místním ZD. Dnes už je v důchodu a štafetu převzali synové Zdeněk a Alexandr ml., kteří vinařství začali posouvat novým směrem.
Po 15 letém systematickém přebudováváním hospodářských budov jsme se postupně dopracovali do vyhloubení podzemního sklepení v pískovcové skále. Tam ve spleti labyrintu propojených chodeb o délce přes 100 metrů leží v lahvích a zrají vybraná vína. Nyní má naše vinařství roční produkci kolem 60 000 litrů sudového a lahvového vína a zpracovává hrozny ze třech hektarů vlastních vinohradů a z nákupu od místních vinohradníků.
Cesta od hroznů k vínu začínána nově pořízených nerezových technologiích od firmy Wottle, část bílých hroznů se zpracovává řízeným kvašením v nerezových nebo plastových tancích, modré hrozny ve vinifikátorech. Konkrétní způsob vinifikace vždy záleží na surovině, pravidlem však je, že bílá vína zrají půl roku až rok, červená vždy alespoň rok.
Vinařská obec Němčičky je obec s hlubokou tradicí výroby vína, jejíž obrovskou devizou jsou četné strmé jižní svahy devíti údolí, poskytující výborné podmínky pro pěstování révy vinné. Němčičky jsou rozlohou sice malou malebnou vískou, ale vinařským významem velkou obcí. Na zdejších kopcích se rozprostírá téměr 200 hektarů prvotřídních vinic.
Dříve se obyvatelé v Němčičkách živili výhradně vinařstvím. Důležitost tohoto oboru zůstala zachována dodnes. Místní vinaři vsadili na enoturistiku a vybudovali pro návštěvníky Obecní vinařskou stezku, která turisty a cykloturisty zavádí na místa ve vinicích s jedinečným výhledem.